Facebook och dess grupper

Det finns så sjukt mycket forum eller “grupper” på Facebook så det är nästan sjukt. Vartenda litet skit intresse verkar ha fått sin egen plats i etern, ytterligare ett bevis på, och en anledning till varför Lunarstorm och Playahead fortsätter att tappa besökare. Facebook dominerar, stort – även som diskussionsforum.

Det finns dock ett par sköna grejer jag noterat i form av grupper, speciellt fascinerad (kanske är fel ord) blir jag av grupper som “5,000 människor går på valfri juniorlagsmatch i St. Erikscupen” eller “400,000 människor går in på valfri blog”, jag tycker det är ett coolt koncept. Jag lyckas varken hitta någon av grupperna eller ett videoklipp (finns någonstans på YouTube) från den första gruppen som faktiskt delvis realiserades.

Anledningarna är blandade till varför folk startar alla dessa grupper, den första startade som en rolig grej, medan den andra hade som målsättning att skjuta fram en valfri blog som Sveriges mest besökta genom att passera Blondinbella som har runt 400,000 besökare i veckan (!) Den första gruppen är cool eftersom ett stort gäng människor faktiskt drev igenom idén, likt en flashmob drog de på en P96 match i St. Erikscupen totalt all-in med flaggor, vinplar, halsdukar och skapade hejarklacksramsor. Måste kännas speciellt för grabbarna som spelade matchen, den som drömmer om att bli nästa Zlatan känner nog redan att han kommit en bra bit på vägen.

Bra jobbat!

  • Jag kan iofs tycka att Facebook är världens kanske mest patetiska sätt att uppleva högstadiet på nytt. Alla grupperingar finns ju där. Skillnaden är att man inte kan putta in nån i skåpet utan bara utdela en Poke. Anledningen till att jag hatar Facebook mycket är för att jag träffar folk så sällan i verkligheten att om jag dessutom att Gymnasiet-i-html skulle jag aldrig träffa nån. Ner med Fejset. Kanske skulle jag gå med i Facebook igen för att starta gruppen: “Döda Facebook – framåt för DMT-Sidan!” Peace.

  • Jag kan iofs tycka att Facebook är världens kanske mest patetiska sätt att uppleva högstadiet på nytt. Alla grupperingar finns ju där. Skillnaden är att man inte kan putta in nån i skåpet utan bara utdela en Poke. Anledningen till att jag hatar Facebook mycket är för att jag träffar folk så sällan i verkligheten att om jag dessutom att Gymnasiet-i-html skulle jag aldrig träffa nån. Ner med Fejset. Kanske skulle jag gå med i Facebook igen för att starta gruppen: “Döda Facebook – framåt för DMT-Sidan!” Peace.

  • Oscar

    DMT-sidan är the shit. Instämmer, och hatar faktumet att DMT har någon grupp som på något lamt sätt skulle ens kunna tänkas täcka för DMT-sidan. Tycker också FB rent generellt är lite högstadiet och det är inte så konstigt att just de som tappar är Playahead och Lunarstorm = Högstadie/Gymnasie målgrupp – däremot, det jag ville säga var att det finns faktiskt en del som trots allt varit ganska uppfinnesrika 🙂

  • Oscar

    DMT-sidan är the shit. Instämmer, och hatar faktumet att DMT har någon grupp som på något lamt sätt skulle ens kunna tänkas täcka för DMT-sidan. Tycker också FB rent generellt är lite högstadiet och det är inte så konstigt att just de som tappar är Playahead och Lunarstorm = Högstadie/Gymnasie målgrupp – däremot, det jag ville säga var att det finns faktiskt en del som trots allt varit ganska uppfinnesrika 🙂

  • Bra då står vi på samma sida om Sträcket. Ropen skalla FB ska falla.

  • Bra då står vi på samma sida om Sträcket. Ropen skalla FB ska falla.