Facebook och dess grupper

Det finns så sjukt mycket forum eller “grupper” på Facebook så det är nästan sjukt. Vartenda litet skit intresse verkar ha fått sin egen plats i etern, ytterligare ett bevis på, och en anledning till varför Lunarstorm och Playahead fortsätter att tappa besökare. Facebook dominerar, stort – även som diskussionsforum.

Det finns dock ett par sköna grejer jag noterat i form av grupper, speciellt fascinerad (kanske är fel ord) blir jag av grupper som “5,000 människor går på valfri juniorlagsmatch i St. Erikscupen” eller “400,000 människor går in på valfri blog”, jag tycker det är ett coolt koncept. Jag lyckas varken hitta någon av grupperna eller ett videoklipp (finns någonstans på YouTube) från den första gruppen som faktiskt delvis realiserades.

Anledningarna är blandade till varför folk startar alla dessa grupper, den första startade som en rolig grej, medan den andra hade som målsättning att skjuta fram en valfri blog som Sveriges mest besökta genom att passera Blondinbella som har runt 400,000 besökare i veckan (!) Den första gruppen är cool eftersom ett stort gäng människor faktiskt drev igenom idén, likt en flashmob drog de på en P96 match i St. Erikscupen totalt all-in med flaggor, vinplar, halsdukar och skapade hejarklacksramsor. Måste kännas speciellt för grabbarna som spelade matchen, den som drömmer om att bli nästa Zlatan känner nog redan att han kommit en bra bit på vägen.

Bra jobbat!