Polisen blir miljonär på idioter som mig

Senast jag flög tillbaka till Dublin lyckades jag med bedriften att glömma mitt pass hemma hos morsan och farsan, fick springa i panik till polisstationen som låg precis över gatan från Skavsta (tur att jag flög med Ryan) och fixa ett temporärt pass, 980 pix senare checkade jag in utan problem. Det där fick mig att fundera lite, det var ju givetvis värt 980 pix för att överhuvudtaget få komma hem, men samtidigt så kunde jag inte hålla mig från att fråga passkontrollanten hur många temporära pass de ungefär gör om dagen. Svaret jag fick var ganska chockerande men egentligen inte speciellt överraskande; de utfärdar mellan 15-25 temporära pass om dagen – bara hos polisen på Skavsta flygplats. För den som inte fattat vad jag vill säga så ger 15x980x365 respektive 25x980x365, 5.365.500 samt 8.942.500 kronor. Polisen i Skavsta drar alltså in mellan 5 till 9 miljoner om året (minus vissa dagar som givetvis inte kan räknas som ‘vanliga resedagar’) på att idioter som jag själv glömmer passet hemma, hur sjukt är det inte? Det sjukaste är även att det tar ungefär 5 minuter att utfärda ett temporärt pass, så det är inte direkt världens arbetsinsats heller…

På lördag flyger jag hem igen, kommer att vara i Stockholm lördag-onsdag, ska hålla lite presentationer i veckan så jag passar på att sticka hem på lördag. Jäkligt mysko det här med SAS och deras avgångar, måste säga att det inte bara är priset som är bra med Ryan, det är inte konstigt att SAS ekonomi blöder som ett skärsår efter en cykelvurpa. Jag kollade först att åka hem på fredag givetvis, men SAS erbjöd bara avgångar under 3500 enkel resa (bara det) på lördag, och då gick det dessutom tre avgångar klockan 11, eller 11:20. Märkligt.

Igår och idag har jag kollat på lägenheter med Greken och Keith, vi ska bli sambos i slutet av månaden är tanken. Idag hittade vi nog vårt mansion, en rätt fet lägenhet precis mitt emot kontoret (Rockband finns alltid nära tillhands) med läcker utsikt, balkong och i skön storlek. 22 papp i månaden kommer kalaset att gå på, förmodligen värt varenda krona. Annars sägs det att bostadsmarknaden håller på att krascha här, det byggs för mycket och efterfrågas för lite. Fast å andra sidan hänger det nog ihop med att det byggs tamefan precis överallt i den här stan …