Vardagsrumsturné med Peter och Frans!

Peter och Frans, Vardagsrumsturné

Det här var så coolt att det förtjänar all uppmärksamhet det bara kan få. I lördags var jag på fest hos Joel, han bor mycket märkligt (men fantastiskt) på en husbåt på Skeppsholmen. Det var en skitbra fest och Joel (+ syskon) hade dessutom fixat så att Peter & Frans kom förbi och spelade. De har under våren kört något de kallar för Vardagsrumsturnén. Ju mer jag funderar på det, desto bättre tycker jag att hela konceptet är. Det är så klockrent!

På deras site beskriver de turnén såhär:

Om du vill att vi ska komma och spela hos dig – skickar du ett mail till vardagsrumsturne@gmail.com. Om vi kommer överens om ett datum skickar du ut inbjudningar till dina vänner och bestämmer utöver det hur mycket utomstående publik du vill ta in. [..] Om du vill komma och titta på en konsert – mailar du ditt namn och mobilnummer till vardagsrumsturne@gmail.com och skriver att du vill komma på konserten till exempel “6 februari – Radhus i Vällingby”. Om det då finns platser kvar skickar vi i ett svarsmail: adress, starttid, mobilnummer, ev portkod samt lösenord.

Huruvida mat och dryck serveras är individuellt för varje spelning.
Värden är arrangör och har alltid rätt.

Såhär beskrev de Vardagsrumsturnén innan de började spela i lördags (spelningen på båten var mer som ett “efterfestgig” på Vardagsrumsturnén):

Jag har snott videon från Christian, han filmade även en del låtar i HD som du hittar på hans blogg. Det är inte bara ett bra koncept de kör, de är bra också!

Det finns så mycket med deras idé som är bra, så mycket de gör rätt, och så mycket jag som åskådare tyckte var häftigt. Jag är förvisso ingen ‘roskildehjälte‘, jag kan garanterat räkna antalet konserter, antalet band jag sett live, antalet festivaler jag varit på – på mina tio fingrar. Det här var bara så galet bra ändå. Jag tycker inte bara att det är bra för att det blir så personligt, och inte heller bara för att Peter och Frans är sköna killar. Jag tycker “Om du vill komma och titta på en konsert”-fenomenet är ett så jäkla skönt tillägg också. Ombord på båten hade vi t.ex. besök av två damer (tjejer?) som bodde på Tyresö, de kom helt enkelt för att återuppleva Peter och Frans samt dricka ett glas vin. Det var fantastiskt!

Jag skulle varmt rekommendera Peter och Frans till dig som ska köra en fest i gott sällskap och vill höra lite skön musik!

Var du på Norna i lördags? Gå med i Facebookgruppen! De finns givetvis även på MySpace (Peter och Frans).

Det verkar inte vara så många som upplevt det vi gjorde. Tack JJJ!